Your Unofficial Guide to Kyrgyz Republic

GO KG's Events Guide Weekly

GO KG's Events Guide Weekly

We kept seeing questions about events in Bishkek from expats and foreign guests. And there was no information in English. Well, until now. GO KG launches Events Guide Weekly — we will collect the most interesting events of the coming week in a weekly guide.

Monday, Oct 31

X International Documentary Film Festival 'Bir Duino-Kyrgyz Republic', 3 pm

filmfreeway.com

filmfreeway.com

X International Human Rights Documentary Film Festival 'Bir Duino-Kyrgyz Republic' will last 5 days. Here's the program for the day 1: 3 pm — 6 pm: opening ceremony: 3 pm — 3:45 pm: arrival of guests and opening speech of the director and guests; 3:45 pm — 5 pm: musical performances and 'I am not afraid' movie with further discussion; 5 pm to 6 pm: closing of the opening ceremony.

Venue: Manas cinema, 47, Mira ave.
Tel.: +996 (312) 344 875
Entrance: free of charge


Bishkek Park's Instagram Party, 4 pm

digitaltrends.com

digitaltrends.com

The shopping center's Instagram page hit 100k and it wants to celebrate it. With Halloween costumes concert, concert, and the largest pizza.

Venue: Bishkek Park, 146, Kievskaia str.
Tel.: +996 (312) 691 111
Entrance: free of charge


Halloween Party. Walking Art: Miyazaki, 8 pm

Chicken Star

Chicken Star

Chicken Star is organizing Halloween that is less scary, but more fun and little romantic. The event is called 'Walking Art: Miyazaki'. Tango dancers from last century, people dressed as characters of Hayao Miyazaki’s anime, and a chance to win the prize for the best costume. Special menu sets with special prizes and bar till 1 am.

Venue: Chicken Star, 36, Erkindik ave.
Tel.: +996 (558) 041 111
Entrance: KGS 150

 

Tuesday, November 1

X International Documentary Film Festival 'Bir Duino-Kyrgyz Republic', 9:30 am

filmfreeway.com

filmfreeway.com

X International Human Rights Documentary Film Festival 'Bir Duino-Kyrgyz Republic' has the following program for its second day.

Human rights and resources: 9:30 am — 11:00 am: 'Daughter of the lake', Ernersto Cabellos, Peru, 1 h 30 min + 20 min for discussion.

11:20 am – 11:40 am: 'Poisoned truth', Sanat Urnaliev, Kazakhstan, 20 min + 20 min for discussion.

12:00 pm – 12:15 pm: 'Next to military range', Sanat Urnaliev, Kazakhstan, 15 min + 15 min for discussion.

Women rights: 12:30 pm – 12:45 pm: 'Mother's tears', Daniiar Mukanbetov, Kyrgyz Republic, 16 min + 15 min for discussion.

After a 1 h lunch break, 2 pm – 2:25 pm: 'Death on a maternity desk', Sanzhar Eraliev, Kyrgyz Republic, 25 min + 30 min for discussion.

2:55 pm – 3:20 pm: 'Syria..., torment..., dream', Zamira Kozhobaeva, Kyrgyz Republic, 25 min + 30 min for discusion.

3:50 pm – 5:20 pm: 'Sonita', Rokhsareh Ghaem Maghami, Iran, 1 h 30 min + 20 min for discussion.

Venue: Manas cinema, 47, Mira ave.
Tel.: +996 (312) 344 875
Entrance: free of charge


Doctor Strange — English Movie Club, 8:45 pm

screenart.com

screenart.com

English movie club is a project by Cinematica movie theaters chain, where they show movies in English. This time it's 'Doctor Strange', the English version of which will be shown at its 'Cosmopark' movie theater.

Venue: Cosmopark, 7 microdistrict
Tel.: +996 (312) 299 494
Entrance: KGS 320

 

Wednesday, November 2

X International Documentary Film Festival 'Bir Duino-Kyrgyz Republic', 9:30 am

filmfreeway.com

filmfreeway.com

X International Human Rights Documentary Film Festival 'Bir Duino-Kyrgyz Republic' has the following program for its third day.

Right for education: 9:30 am — 11:10 am: 'At the edge of the sky', Honzhi Su, China, 1 h 40 min + 20 min for discussion.

Access to information: 11:30 am – 1:00 pm: 'Incorruptible', Elizabeth Chai Vasarhelyi, Senegal, 1 h 30 min + 20 min for discussion after 1 h lunch break.

2:20 pm – 2:45 pm: 'A man with no past', Abdymomun Mamyraimov, Kyrgyz Republic, 15 min + 20 min for discussion.

3:05 pm – 4:15 pm: 'A haunting history', Ilse van Velzen and Femke van Velzen, South Sudan, 1h 10 min + 20 min for discussion.

Right to work: 4:35 pm – 6:05 pm: 'Miners shot down', Rehad Desai and Zivia Desai, South Africa, 1h 30 min + 20 min for discussion.

Venue: Manas cinema, 47, Mira ave.
Tel.: +996 (312) 344 875
Entrance: free of charge


Wednesday Live Jazz with Salt Peanuts, 8 pm

Chicken Star

Chicken Star

Traditional Wednesday jazz event in Chicken Star with a legendary Salt Peanuts jazz band, who got on the pages of 'The Economist'.

Venue: Chicken Star, 36, Erkindik ave.
Tel.: +996 (558) 041 111
Entrance: KGS 150

 

Thursday, November 3

X International Documentary Film Festival 'Bir Duino-Kyrgyz Republic', 9:30 am

filmfreeway.com

filmfreeway.com

X International Human Rights Documentary Film Festival 'Bir Duino-Kyrgyz Republic' has the following program for its forth day.

Human trafficking and child labor: 9:30 am — 9:45 am: 'Talking cotton', Umida Niiazova and Kirill Boiechenko, Uzbekistan, 15 min + 20 min for discussion.

10:05 am – 11:30 am: 'Cecile', Pankaj Jokar, India, 1 h 25 min + 20 min for discussion.

11:50 am – 12:25 pm: 'Slavery on the Silk Road', Tsovinar Nazarova and Vahtang Kuntsev-Gabashvili, Georgia, 35 min + 20 min for discussion.

After 1 h lunch break 2:00 pm – 2:17 pm: 'Invisible', Guido Freddie, France, 17 min + 23 min for discussion.

Right to work: 2:40 pm – 3:10 pm: 'Zhanaozen', Yulia Mazurova, Kazakhstan, 30 min + 20 min for discussion.

3:30 pm – 4:00 pm: 'Victims of migration', Aigerim Berdibaeva, Kyrgyz Republic, 30 min + 20 min for discussion.

Children rights: 4:20 pm – 4:40 pm: 'Full of dreams', Marinka de Jongh, Netherlands, 20 min + 20 min for discussion.

5:00 pm – 5:20 pm: 'How to become homeless', Anton Androsov, Russia, 20 min + 20 min for discussion.

Venue: Manas cinema, 47, Mira ave.
Tel.: +996 (312) 344 875
Entrance: free of charge


Vacations in a Museum, 12 pm

motherofalltrips.com

motherofalltrips.com

Frunze Museum invites 20 most courageous young people from the age of 9 and older to take part in a new quest game called 'A trip to the past'. Guests will be split into teams and will have interesting tests and riddles

Venue: Frunze Museum, 364, Frunze str.
Tel.: +996 (312) 664 959, +996 (706) 221 313
Entrance: KGS 200


Concert Dedicated to 80th Anniversary of National Philharmonic, 4 pm

gov.kg

gov.kg

National Philharmonic is turning 80 — there will be a big concert dedicated to that. The philharmonic promises a great concert program with Kyrgyz artists.

Venue: National Philharmonic, 251, Chui ave.
Tel.: +996 (312) 614 015
Entrance: n/a

 

Friday, November 4

X International Documentary Film Festival 'Bir Duino-Kyrgyz Republic', 9:30 am

filmfreeway.com

filmfreeway.com

X International Human Rights Documentary Film Festival 'Bir Duino-Kyrgyz Republic' has the following program for its last, fifth day.

3:00 pm – 3:10 pm: festival director's speech; 3:30 pm – 4:00 pm: awards ceremony; 4:00 pm – 4:20 pm: speeches of the guests; 4:20 pm – 4:50 pm: trailers of the winner films and discussion; 4:50 pm – 6:00 pm: musical performances and buffet.

Venue: Manas cinema, 47, Mira ave.
Tel.: +996 (312) 344 875
Entrance: free of charge


La Fille Sur Le Pont by Patris Leconte, 7:00 pm

programmes-cinema.com

programmes-cinema.com

'Inoe Kino' ('other movies' from Russian) movie club is announcing its 6th meeting to learn more about Patris Leconte, watch his 'La Fille Sur Le Pont' and discuss. The movie club is a community of art film fans in Bishkek.

Venue: ololohaus co-working and events space, 163/1, Moskovskaia str.
Tel.: +996 (553) 230 101
Entrance: KGS 100
Language: Russian

 

Saturday, November 5

GDG DevFest Bishkek 2016

GDG Bishkek

GDG Bishkek

It's the third time GDG DevFest is taking place in Bishkek. The best experts of Kyrgyz Republic and Google Zurich representative, Rico Pajarola. More than 6 hours of quality content on Machine Learning, AngularJS, mobile development, DevOps culture, and Engineering Reliability. You can buy tickets here and fill out a form here after purchasing a ticket.

Venue: American University of Central Asia, 7/6, Tokombaev str.
Tel.: +996 (312) 915 000
Entrance: KGS 400


Kyrgyz-Japan Music Festival, 5 pm

gde.kg

gde.kg

The music festival will have 'Ooedodaiko' band of Japanese drummers as well as dances, songs and other items in its program. 

Venue: National Drama Theater, 222, Abdymomunov str.
Tel.: +996 (312) 906 580
Entrance: free of charge


'The Best Music from the Best Movies' Concert, 6.30 pm

kloop.kg

kloop.kg

80th concert season of National Philharmonic will open with National Philharmonic Chamber Orchestra's new exclusive program — 'The best music from the best movies'. Legendary music from Star Wars, Indiana Jones, Pirates of the Caribbean, Harry Potter, Terminal, Police Academy, Hatiko and many other.

Venue: National Philharmonic, 251, Chui ave.
Tel.: +996 (312) 614 015, +996 (550) 204 020
Entrance: KGS 200


Saturday Open Mic Night, 8 pm

Chicken Star

Chicken Star

Brave enough to get on Chicken Star's stage? Any musicians are welcome to call +996 (554) 080 493 to sign up for a performance. Or you can just come as a visitor. 

Venue: Chicken Star, 36, Erkindik ave.
Tel.: +996 (558) 041 111
Entrance: free of charge

 

Sunday, November 6

Star Art Space: 'Holding Space' Exhibition, 5 pm

Chicken Star

Chicken Star

Two young and talented women Hanna Ettinger and Emily Crane are working from 1 to 8 of November on their joint project called 'Holding Space', which combinee poetry and painting. Nov 6 is the opening of their exhibition, which explore very deep issues of womanhood, art and life. The event will also include a poetry session.

Venue: Chicken Star, 36, Erkindik ave.
Tel.: +996 (558) 041 111
Entrance: KGS 150


Latino Party, 8 pm

enot.kg

enot.kg

Latina music all the evening with a Latina music band called AURA. 

Venue: Studio 247, 37, Erkindik blvd.
Tel.: +996 (700) 544 400, +996 (552) 799 499
Entrance: KGS 100


Lecture on Travelling With Small Budget, 9 pm 

nomadicmatt.com

nomadicmatt.com

A team from Saint Petersburg is travelling since August 8 — 11 Asian countries and 3,500 km through Russia. The team is filming their trip and is ready to share their experience — the guys says that the world is far safer and more kind that everybody thinks it is.

Venue: Zusmanovich's Suitcase, 4/2, 4th micro-district
Tel.: +996 (553) 041 870, +996 (550) 223 667
Entrance: free of charge
Language: Russian

SNOWMATES: Amazing Video of Freeride in Suusamyr

SNOWMATES: Amazing Video of Freeride in Suusamyr

Kyrgyz Nature — Top 10 Photographers You Should Know

Kyrgyz Nature — Top 10 Photographers You Should Know